Interieuradvies

Just another SeoBureau site

Door - admin

Muren bepleisteren

Pleisterwerk bestaat al duizenden jaren en de geschiedenis van pleistertechnieken kan worden teruggevoerd tot de Romeinen. Pleisterwerk werd gebruikt voor een grote verscheidenheid van projecten, waaronder muren, plafonds, vloeren, open haarden en dammen. Naarmate de pleistertechnieken en -materialen zich in de loop der eeuwen hebben ontwikkeld, zijn ook de manieren waarop werd gepleisterd veranderd. Vandaag de dag wordt pleisterwerk nog steeds gedaan bij veel bouwprojecten.

Muren bepleisteren

Pleisteren is het aanbrengen van pleister op verschillende oppervlakken, zoals muren, plafonds, deuren, ramen en vloeren. Pleisterwerk wordt gedaan door een fijn pleistermengsel op het werk te gieten en het in het materiaal te werken. Pleisterwerk kan met de hand worden gedaan, machinaal of met behulp van verschillende gereedschappen zoals een pleisterkanon of een moker. Behalve voor het bouwen van wanden, plafonds, vloeren en dammen, kan gips ook worden gebruikt voor het bekleden van meubilair, zoals tafels en banken.

Pleisterwerk biedt verschillende voordelen en het is een belangrijk onderdeel van de binnenhuisarchitectuur geworden. De meest voorkomende pleistertechniek wordt gips genoemd. Gips of zetmeel wordt gemengd met water, zand en kalk en vervolgens verhit tot het zacht wordt. Hierdoor wordt het harde gedeelte van het gips zacht en het zachte gedeelte, de prothesebasis, hecht zich aan het gips. Zodra de prothesebasis is uitgehard, wordt deze geverfd met een gewenste buitenkleur.

Bepleisteren: Vind hier alle tips, trucs en richtprijzen

Er zijn verschillende soorten pleisterwerk, waaronder gips, gipsplaten en gipsplaten. Bij gipspleister wordt de eerste pleisterlaag op de muur aangebracht en vervolgens wordt er een dunne laag pleisterkalk overheen gegoten. Deze laag laat men drogen alvorens er het laatste pleisterkalk op aan te brengen om het werk af te maken. De techniek van het pleisteren van gipsplaten is vrij eenvoudig maar vereist enige vaardigheid. Bij deze techniek wordt een vlakke plank of een ander plat oppervlak onder het pleisterwerk geplaatst om als geleider te dienen. Wat is Mortex? Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk waarmee u uw vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels kunt laten bekleden.

Als u een pleister op uw muur ziet, moet u weten dat het eigenlijk geen Pleister is, maar een Verf. U kunt pleisterbenodigdheden kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt of thuiscentrum. U kunt ook een professionele woningverbetering of andere deskundigen raadplegen die paris of gipspleister over uw bestaande pleister kunnen aanbrengen als zij geen kit leveren.

Gips is een hard materiaal dat een glad, glanzend oppervlak biedt dat niet zal barsten. Het is doorschijnend en door de doorschijnende glans kunt u er niet doorheen kijken. Er zijn twee soorten gips die kunnen worden gebruikt: droog-calcium en nat-calcium. Het droog-calcium is de meest voorkomende soort pleisterkalk die u kunt kopen en op uw huis kunt aanbrengen. Contacteer de Specialist Microtopping hiervoor.